2023 Etkinlikleri

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Karabağlar Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi’nin işbirliği ile yereldeki kadınlara 23.01.2023 tarihinde KOSGEP eğitimi verilmiştir.

Merkez olarak destek verdiğimiz İzmir Demokrasi Üniversitesi Psiko-Sosyal Destek Grubu tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “Kadın ve Afet” Temalı bir online seminer gerçekleştirilmiştir.

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikler Serisinin ilki, 25.05.2023 tarihinde Doç. Dr. Pelin Önder’in sunumuyla “Aile Kurma ve Doğurganlık Davranışındaki Değişimler” konulu panelle yapılmıştır.

“Toplumsal Cinsiyet ve Kazanımlar” konulu panel, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikler Serisinin ikincisi olarak 02.06.2023 tarihinde Prof. Dr. Huriye Toker’in sunumuyla gerçekleştirilmiştir.

“Cumhuriyetin İlk Deniz Hukuku Zaferi ve Kazanımları” konulu panel Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikler Serisinin üçüncüsü olarak 09.06.2023 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Elçin Yılmaz’ın sunumuyla gerçekleştirilmiştir.

II. Kadın ve Aile Araştırmaları Çalıştayı, “100. Yılında Cumhuriyet Kazanımları” temasında 30 Ekim 2023 tarihinde Üniversitemiz fuayene alanında gerçekleştirilmiştir.

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde üniversitemiz öğrencileri ve personeli için “Şiddet Türleri ve Adalete Erişim” eğitimi gerçekleştirilmiştir.