25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü isimli online seminer düzenlenmiştir (25.11.2021)

İzmir Demokrasi Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma” Günü için düzenlenen seminerde, Yeryüzü Sosyal Kalkınma Kooperatifi Kurucu Ortağı ve aynı zamanda Social and Gender Inclusion Senior Specialist olan Özlem Ersavaş Ataçay ve Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erçakıcı günün anlam ve önemini belirten sunumalrını yapmıştır.

Türkiye’de Ev İçi Şiddet, Boyutları ve Kadın Sığınma Evlerini Sosyolojik Bakış Açısı İle Sorgulamak isimli online seminer düzenlenmiştir.(04.06.2021)

İzmir Demokrasi Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Türkiye’de Ev İçi Şiddet, Boyutları ve Kadın Sığınma Evlerini Sosyolojik Bakış Açısı İle Sorgulamak” isimli seminer, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Songül Sallan Gül’ün anlatımıyla gerçekleştirilmiştir

COVID-19 Pandemisinin Türkiye’de Kuşaklararası Dayanışma Üzerine Etkisi isimli online seminer düzenlenmiştir.(20.05.2021)

İzmir Demokrasi Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “COVID-19 Pandemisinin Türkiye’de Kuşaklararası Dayanışma Üzerine Etkisi” isimli seminer, Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Burcu Özdemir Ocaklı’nın anlatımıyla gerçekleştirilmiştir.

Azim – Cesaret – Tutku ile Örülen Dijital Hikayeleri ile Yükseköğretimde Suriyeli Kadın Öğrenciler isimli online seminer düzenlenmiştir.(02.04.2021)

İzmir Demokrasi Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Azim-Cesaret-Tutku ile örülen Dijital Hikayeleri ile Yükseköğretimde Suriyeli Kadın Öğrenciler” isimli seminer, Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Burcu Şimşek ve Mersin Üniversitesi’nden Doç. Dr. Günnur Ertong Attar’ın anlatımıyla gerçekleştirilmiştir.

İş Hukukunda Ücrette Cinsiyet Temelli Ayrımcılık: Ulusalüstü Hukuk Çerçevesinde Değerlendirilmesi isimli online seminer düzenlenmiştir. (29.01.2021)

İzmir Demokrasi Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “İş Hukukunda Ücrette Cinsiyet Temelli Ayrımcılık: Ulusalüstü Hukuk Çerçevesinde Değerlendirilmesi” isimli seminer, Manisa Celal Bayır Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Dilek Dulay Yangın’ın anlatımıyla gerçekleştirilmiştir.

“Kadın Girişimciliğinde Yeni Perspektifler” temalı, İzmir Demokrasi Üniversitesi 1. Kadın ve Aile Araştırmaları Çalıştayı gerçekleştirildi.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırmaları Merkezi Kadın ve Aile Çalışmaları Anabilim Dalı tarafından 1.Kadın ve Aile Araştırmaları “Kadın Girişimciliğinde Yeni Perspektifler” çalıştayı , Sayın rektörümüz Prof.Dr. Bedriye Tunçsiper önderliğinde 02.06.2022 tarihinde gerçekleşmiştir.

Paydaşlarımızdan İzmir Karabağlar Kaymakamı Sayın Cemil Özgür Öneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler İzmir İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Zeynep Öner katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

Çalıştayda başta üniversitemizin bulunduğu ilçe olan Karabağlar ve İzmir’in diğer birçok ilçesinden kadınlar katılmıştır.

Çalıştaya katılan girşimci veya girişimci olmak isteyen kadın katılımcılara destek olmak amacıyla eğitimler ve seminerler düzenlenmiştir.

Girişimciliğin farklı kollarından öncü konuşmacılarımız kendi hikayelerini anlatarak katılımcılar için deneyim aktarımı gerçekleştirmiştir.

Çalıştayın sonunda girişimcilik üzerine bir atölye çalışması düzenlenmiştir.

Çalıştayımıza katılan tüm katılımcılarımıza canı gönülden teşekkürlerimizi iletiriz.

Kadın ve Aile Çalışmaları Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencileri seminer sunumlarını gerçekleştirdi.

Kadın ve Aile Çalışmaları Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencileri seminer sunumlarını gerçekleştirdi. Kadın ve Aile konularında yapılmış sunumlar, Anabilim Dalımızdaki öğretim üyelerimizin katılımıyla çeşitli perspektiflerden ele alındı.

“TOPLUMSAL CİNSİYET VE ERKEKLİK ÇALIŞMALARI”
“4857 SAYILI TÜRK İŞ KANUNU ÇERÇEVESİNDE İŞVERENİN EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ”
“EV İÇİ ŞİDDETE İLİŞKİN DAVALARDA HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ”
“SEÇKİN KADIN ARAŞTIRMACILARIN ÖZEL YETENEKLİLER EĞİTİMİ ALANINA SAĞLADIĞI KATKILAR”
“KADIN SUÇLULUĞU”